×

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

infraroodverwarming-kopen.be

Vergelijk gratis meerdere offertes

Infraroodverwarming in de badkamer: waarop moet je letten?

Op vlak van verwarming heb je tegenwoordig een hele waaier aan mogelijkheden. De laatste jaren komen heel wat interessante nieuwe technologieën op de markt, met elk hun eigen specifieke eigenschappen en voordelen.

Eén van die nieuwe technologieën is infraroodverwarming. Dit type verwarming wordt vaak toegepast in de badkamer. Waarom is infraroodverwarming in de badkamer zo interessant? Welke mogelijke uitvoeringen heb je? En hoeveel kost het?

In dit artikel:

Wat zijn de voordelen van infraroodverwarming in de badkamer?

Zeker in de badkamer komen de vele voordelen van infraroodverwarming goed tot hun recht. Wat zijn de voordelen van infrarood badkamerverwarming?

+ In tegenstelling tot klassieke radiatoren hebben infraroodpanelen een vrij snelle opwarmtijd. Eens ze zijn opgestart, zal je al heel snel de warmte kunnen voelen. Zeker in de badkamer, waar je het snel warm wil hebben, is dit een groot voordeel.

+ Door de snelle opwarmtijd hoeven infraroodpanelen minder lang geactiveerd te blijven. Hierdoor verbruik je minder energie, waardoor je energiefactuur op het einde van de maand beperkt blijft.

+ Infraroodpanelen hebben ook als voordeel dat ze heel makkelijk te installeren zijn. Je hoeft ze niet aan te sluiten op een verwarmingsketel en bijhorende leidingen. Een snelle montage aan de muur of het plafond en een aansluiting op het stopcontact is voldoende.

+ Infraroodpanelen warmen de badkamer op met behulp van stralingswarmte. Kenmerkend aan stralingswarmte is dat niet zozeer de lucht, maar wel personen en objecten opgewarmd zullen worden. Dit voelt niet enkel aangenamer aan voor jou als persoon, het zal bijvoorbeeld ook voor minder schimmel zorgen. Muren warmen immers sneller op, waardoor er minder kans is op condensatie.

+ Infraroodpanelen hebben ook enkele esthetische troeven. Ze zien er heel stijlvol uit, waardoor ze perfect tot hun recht komen in een moderne badkamer. Bovendien kan je kiezen voor verschillende uitvoeringen. Vooral spiegelpanelen zijn populair in de badkamer. Ze fungeren tegelijk als warmtepaneel en als spiegel.

+ Infraroodpanelen zijn veel compacter dan klassieke radiatoren, waardoor ze veel minder plaats innemen.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Infraroodverwarming laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een plaatser te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet binnenkort al van aangename infraroodverwarming!

Benieuwd naar het tarief van een professionele plaatser?

Vergelijk prijzen van verwarmingsspecialisten in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Infraroodverwarming laat je best plaatsen en afstellen door een professional. Zij weten welk vermogen je best plaatst, en hoe jij optimaal kan genieten van de aangename warmte van infraroodverwarming.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
infraroodverwarming installateurs

aanvraag starten


Mogelijke uitvoeringen van infrarood badkamerverwarming

Infraroodverwarming in de badkamer kan je op verschillende manieren vormgeven.

Design infraroodpanelen

Een eerste uitvoering zijn de klassieke infraroodpanelen. Het grote voordeel van infraroodpanelen is dat ze er heel netjes en bijna minimalistisch uitzien. Bovendien moeten ze niet gekoppeld worden aan leidingen, wat bijdraagt tot de minimalistische look.

Infraroodpanelen zijn heel makkelijk te monteren. Ze kunnen zowel aan de wand als aan het plafond gemonteerd worden. Bovendien hoeven ze enkel te worden aangesloten op een stopcontact.

Infraroodpanelen zijn standaard te verkrijgen in veel voorkomende kleuren, zoals wit en lichtgrijs. Maar op aanvraag is het ook mogelijk om infraroodpanelen te verkrijgen in andere kleuren. Zowat elke RAL-kleur is mogelijk.

Infraroodpanelen met print of patroon

Naast verschillende kleuren kan je infraroodpanelen ook verkrijgen in diverse patronen of prints. Hierdoor kan je van je infraroodpaneel zelfs een heuse eyecatcher maken in je badkamer.

Infrarood handdoekradiator

Bij nogal wat mensen is het de gewoonte om handdoeken te drogen te hangen in de badkamer. De handdoeken worden dan aan de radiator gehangen.

Bij infraroodpanelen is dit niet mogelijk. Het is immers geen goed idee om een infraroodpaneel af te dekken met een handdoek. Het infraroodpaneel kan dan z'n warmte niet in de ruimte stralen, en bovendien loop je het risico dat het paneel oververhit raakt.

Om toch de mogelijkheid te bieden om handdoeken te drogen te hangen, kan je kiezen voor speciale handdoekradiatoren met carbontechnologie. Deze infraroodpanelen zijn aan de voorkant voorzien van een beugel, waar je je handdoeken netjes aan kan ophangen.

Deze infraroodpanelen met speciale beugel plaats je in de eerste plaats om handdoeken te drogen, maar kunnen uiteraard ook gewoon als volwaardige badkamerverwarming dienen.

Infrarood spiegelpanelen

Een andere populaire uitvoering in de badkamer zijn de spiegelpanelen. Dit zijn infraroodpanelen met een spiegelend oppervlak.

Het voordeel van spiegelpanelen is dat ze verwarming combineren met een spiegel. Je spaart hier dus wederom een beetje plaats uit.

Met spiegelpanelen heb je ook geen last van condens op de spiegel. Condens ontstaat immers als warme en vochtige lucht zich op een koud oppervlak zal vastzetten. Aangezien spiegelpanelen net verwarmd zijn, zal je geen last hebben van condens.

Spiegelpanelen zijn door hun dubbele functie heel populair in de badkamer, maar nogal wat mensen plaatsen ze ook in de slaapkamer of de woonkamer.

Welk vermogen heb je nodig?

Steeds belangrijk bij het plaatsen van verwarmingstoestellen, is het bepalen van het juiste vermogen of wattage. Door je verwarmingstoestellen juist te dimensioneren, kan je de ruimte makkelijk verwarmen, zonder jezelf in onnodige kosten te werken.

Hoeveel vermogen je infraroodpanelen juist moeten hebben, hangt voornamelijk af van de oppervlakte van je badkamer. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger het vermogen moet zijn.

Voor een badkamer gaat men doorgaans uit van een vermogen van zo'n 85 à 125 Watt per vierkante meter. Heeft je badkamer een oppervlakte van 10 m², ga dan uit van een vermogen van zo'n 850 tot 1.250 Watt.

Hoeveel vermogen je juist nodig hebt, hangt naast de oppervlakte van de badkamer ook af van het type infraroodpaneel dat je installeert. Laat je dus zeker bijstaan door een professionele installateur om het juiste vermogen te bepalen.

Wat is de prijs van infraroodverwarming in de badkamer?

Hoeveel je betaalt voor infraroodverwarming in de badkamer, hangt af van diverse factoren. Zo zal de uitvoering een belangrijke rol spelen. Meestal wordt gekozen voor klassieke infraroodpanelen, maar hierbij heb je nog de keuze tussen panelen uit carbon of panelen uit metaaldraad.

Daarnaast spelen ook de grootte van het paneel en de afwerking een rol. Zo zullen speciale spiegelpanelen iets duurder zijn dan de klassieke infraroodpanelen.

Tot slot zal de prijs ook afhangen van het feit of je de panelen zelf zal plaatsen, of de plaatsing overlaat aan een professionele installateur.

Voor het laten plaatsen van een kwalitatief paneel met een vermogen van 450 Watt, variëren de prijzen tussen de 200 en de 400 euro. Kies je voor een infraroodpaneel met een design afwerking, dan kan de prijs oplopen tot meer dan 1.000 euro.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Dient de infraroodverwarmnig als volwaardige badkamerverwarming, dan contacteer je best een professionele installateur.

Je keuze om de infraroodpanelen al dan niet zelf te plaatsen, zal dus een rol spelen in het bepalen van je totale prijs. De panelen zelf plaatsen zal uiteraard goedkoper zijn, aangezien je geen installatiekosten hoeft te betalen, maar is dit wel altijd de beste oplossing?

Indien je infraroodpanelen als volwaardige badkamerverwarming moeten dienen, dan kies je best voor een duurzame en kwalitatieve oplossing. We raden aan om in dat geval een professionele installateur te contacteren. Hij zal de benodigde wattage berekenen op basis van de oppervlakte van je badkamer en de panelen die je kiest. Voor een professionele installatie betaal je een prijs vanaf 350 euro per paneel.

Dient de IR-verwarming enkel als bijverwarming in de badkamer, dan kan je eventueel zelf de installatie uitvoeren. Reken in dit geval op een kostprijs vanaf 75 euro per paneel.

Gratis offertes voor het plaatsen van infraroodverwarming

Infraroodpanelen plaatsen laat je best over aan een professionele vakman. Hij kan het juiste vermogen bepalen en de verwarming perfect afstellen. Benieuwd hoeveel zo'n vakman kost? Vraag dan meteen meerdere offertes aan via onderstaand formulier. Vergelijk de prijzen die je ontvangt, en bespaar zo op de totale plaatsingskost.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


infraroodverwarming installateurs
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Wat is de prijs van infraroodverwarming?
Infraroodpanelen: het complete overzicht
Offertes voor infraroodverwarming